Köpa djurmat online
3 augusti, 2016 Av Anton Av

Köpa djurmat över internet

Att bära hem 20kg hundmat är inte helt enkelt. Inte minst krångligt blir det för de som inte har bil utan måste släpa säcken på bussen. Då är hemleverans av djurmaten direkt till dörren att föredra. Utbudet av företag som erbjuder detta är riktigt stort så man kan välja både utifrån pris och utbud. Men man bör även se till vilka regler som gäller vid hemleveransen. Annars är risken stor att det kan bli riktigt svårt och dyrt i längden.

Kopa djurmat online

Några saker att tänka på är:

  • Brett utbud

Välj ett företag som har allt som behövs för husdjuret. Att behöva köpa katternas mat från en butik och hundarnas mat från en annan är krångligt och dessutom måste man ta emot leverans dubbelt så ofta.

  • Vad gäller vid leverans

Hemleverans är enkelt och smidigt. Man slipper åka till affären själv och bära hem den tunga maten. Men hemleverans kan lika gärna bli riktigt krångligt. Detta om företaget kräver att man är hemma och signerar leveransen. Kommer de dagtid behöver man åka hem från jobbet och kommer de på kvällen har man en tid att passa. Än värre blir det om de säger att de kommer mellan en viss tid ex. 18-22. Att behöva vara hemma fyra timmar för att vänta in leveransen är inte speciellt smidigt.

Då är det bättre om man kan komma överens om att allt får lämnas på trappan/altanen. Detta är något som många accepterar med andra inte gör det. Det man får komma ihåg i detta fall är att man själv tar en risk att allt blir stulet.

  • Utkörningskostnad

I och med att flera djurbutiker har infört utkörning har det blivit en konkurrensfördel att erbjuda gratis frakt. Ett flertal butiker har detta vilket är en fördel för konsumenten. Men man bör kontrollera det noga eftersom det fortfarande finns de butiker som inte levererar gratis. Ofta finns en gräns för fri frakt men med tanke på vad större förpackningar av djurmat kostar är det inte svårt att komma upp i dessa summor.

  • Ångerrätten

Enligt distansköpslagen har man alltid rätten att lämna tillbaka en vara inom två veckor. Detta utan att behöva ange anledning. Genom detta har man alltså alltid rätten att skicka tillbaka varan. Däremot kan det skilja gällande om frakten tillbaka ska betalas av köparen eller av djurbutiken. Frakt för en förpackning som väger 20kg kan bli rejält dyr så i det fall de har gratis returer är det en fördel.