23 september, 2015 Av Anton Av

Köper du kattmat online? – Tänk på att följande

Att köpa kattmat på nätet har blivit extremt populärt. Det är inte svårt att förstå då man på några minuter kan klicka hem de produkter man vill ha istället för att åka till närmaste djuraffär. Utöver det brukar det ofta innebära att man får fri frakt ända hem till dörren. Att man även kan jämföra priser hos flera aktörer mycket snabbt gör inte saken sämre. Men det finns fällor att falla i – som än så länge allt för många konsumenter faller i.

Det första är frakten. Den som söker efter billig kattmat online jämför gärna priserna på produkterna och väljer den E-butik med lägst pris. Men det man då kan glömma är att man alltid måste jämföra priserna inklusive frakt. Nu är det visserligen mycket vanligt att butikerna erbjuder fri frakt men detta gäller vanligtvis enbart över en viss summa.

I och med att en stor säck kattmat ligger på ca 400-500kr är det inte svårt att nå över dessa nivåer och frakten blir fri. Men samtidigt är det inte alltid man vill köpa dessa jättesäckar. De är inte precis lätthanterliga även om man får dem levererade till dörren. Var noga med att kolla fraktkostnaden!

Det andra är att det blir rätt produkt. Det kan låta självklart men påsarna som i verkligheten är olika stora är identiska på bilder i e-butikerna. Den som är van med att köpa ”den största” påsen i butiken kan lätt bli osäker på vilken påse det är på E-butiken. Väger den 1kg, 3kg eller 5kg? Det är något man inte tänker på i samma utsträckning när man köper i en fysisk butik. Se på föregående påse eller hör med den butik där du brukar köpa kattmaten. Då får du den produkt som du och dina katter vill ha. I rätt mängd dessutom.