6 juni, 2016 Av Anton Av

Låt hunden få ”billig” hundmat

Priset på hundmat skiljer sig otroligt mycket. De billigaste ”lågprismärkena” erbjuder rejält lägre kilopris än de etablerade och kända varumärkena. När testfakta.se genomförde ett test på hundmat kom de fram till att en hundägare kan spara tusenlappar varje år bara på att välja de billigare alternativen.

Men det är samtidigt som man brukar säga att ”man får vad man betalar för”. Kvalitén skiljer sig lika mycket som priset så de som vill ge hunden riktigt bra kvalité bör i första hand se på detta och inte fokusera lika mycket på priset.

Därmed inte sagt att man ska acceptera vilket pris som helst. Även om man vill ha exakt ett speciellt märke så går det att pressa priset.

För det första finns det nästan alltid rabattkoder som gäller på de E-butiker som säljer djurmat. För tillfället går det exempelvis att få 5% på ett inköp hos Zooplus eller 50kr rabatt på nästa inköp hos ZooZoo. Listan kan göras lång då det är extremt vanligt med rabattkoder hos dessa företag. Rabattkoderna kan ses på Rabattkodsidan.

För det andra gäller det att jämföra företagen mot varandra. Grundpriset kan skilja även om det sällan handlar om mer än några tior. Men med några tiors skillnad på flera produkter blir det snart några hundra. Dessutom bör man alltid kolla över om E-butikerna har någon slags kampanj eller aktuella erbjudanden på hemsidan. Att vara trogen till en enda E-butik är enkelt – men blir dyrt i längden.

För att göra ett enkelt räkneexempel räknar vi i detta fall med att en rabatt kan fås på i genomsnitt 4% om man jämför priserna.

Sista steget är att handla med kreditkort. Ett stort antal kreditkort har bonusfunktion som gör att kortägaren får 1% tillbaka på allt som handlas. Det skapar inte någon större summa varje månad men det ger ändå en viss rabatt.

Den som använder rabattkoder kan få 5%, jämför sedan priserna och få ytterligare 4% och sedan ger kreditkortet 1%. Det ger en standardrabatt på 10%. Lägg där till att många butiker har kundklubbar som gör att man samlar poäng och får återbäring. Även här går det att få någon ytterligare procent i rabatt.