Jobba med hundar
6 september, 2016 Av Anton Av

Starta kennel – En del att tänka på

Älskar du djur och vill jobba med de dagligen? Kanske lockar det att starta en egen kennel. Tänk en gång till. Att driva en kennel är inget jobb – det är en livsstil där gränsen mellan jobb och fritid är totalt utsuddad. Men det kan också vara världens bästa jobb. Bara man är tillräckligt förberedd. Det gäller att vara förberedd för allmänna saker att tänka på när man startar eget och specifika punkter just för kennelverksamhet.

När Expressen intervjuade Hans Rosenberg gällande just att starta kennel lyfta han fram följande specifika saker att tänka på.

  • Rätt anledning

Gör du det för att tjäna pengar? Då kommer du bli besviken. Det är inte ett lönsamt jobb och inte minst med tanke på hur mycket tid som måste läggas ner. Du måste brinna för det du gör. Älska hundarna, älska att ta hand om dem, älska att lägga din tid på detta.

  • Ekonomisk buffert

Det tar tid att bygga upp en kennel. Då handlar det inte bara om att bygga upp lokalerna och köpa saker. Det handlar även om att det tar lång tid från att man börjar till den första inkomsten kommer. Just ekonomisk buffert är något som ofta kommer upp i tips gällande att starta eget. Den som läser på företagsportaler med fokus på starta-eget ser tydligt att det är återkommande faktor. En punkt som många ändå lätt glömmer.

Har du råd att bygga upp din verksamhet i flera månader utan att få någon som helst inkomst?

Jobba med hundar

  • Utbilda dig

Utbildning är A och O. Börja med att gå en uppfödarutbildning. Detta innan du ens påbörjar din verksamhet. Knyt även till dig kontakter med människor som haft kennel under många år. Det finns flera forum på nätet där kontakter knyts mellan de som har detta intresse så det brukar inte vara svårt att hitta likasinnade.

  • Registrera dig

Så fort som kenneln startats upp – kom ihåg att registrera dig Svenska Kennelklubben. Och glöm inte försäkring på alla hundar och avelsförsäkring på tiken.